Wednesday, March 4, 2009

Help!!!

I need to choose between 3 internship placement :

1) TNB, bachok ( about 20minutes from home, no allowance)

2) Telekom KB ( about 1hour from home, no allowance)

3) Abu Rauf consultant, Selayang ( allowance : RM 450 per month )

But i'm still confused.. Which is the best? huhu

Waaaa.. Don't know.. (thinking)

11 comments:

Sengal Ubi said...

kalau allowance RM 450 je, baik accept yang dekat dengan rumah. amir cadangkan dekat tnb bachok.

Ruzzaida said...

emmm...
akak pun ade terfikir nkg tnb gak tp confuse coz tiga2 pun cam best..
thanx amir

Melody said...

kalau nak selesa, amik TNB bachok. mmg senang sb rumah pun dekat, takde elaun pun bleh hidup sbb transport, mkn minum n tpt tinggal bleh dptkan dpd family.

kalau nak rasa camne idup yg susah dan belajar mengharungi kehidupan di dunia pekerjaan sebagai anak perantau, amikla selayang. tp kena cari rumah (kalau takde sedara mara kat selayang la), pk camne nk mkn minum lagi (klu duk sendiri ofkos masak sendiri2, beli mknn sendiri), transportation lagi (camne nak pi balik keja?)..blom lagi belanja harian...dan sebagainya.. tp nak warning awal2 la.. rm450 di selayang sebagai anak perantau yg tak punya sapa2 sgtlah kecik dan sengsara! huhu.. lainlah kalau ida tinggal rumah sedara..ok sket kot..

Ruzzaida said...

huhu..
thanx kak mell..
nasihat akak sgt2 dihargai..
hehe =]
org br je satu offer yg lg best..
ade elaun n dekat Kota Bharu je..
wat maintenance utk medical equipment kt hospital.. hehe

jumapx said...

pilih yg boleh mmbuat kt berdikari..he3

m U c h ! k said...

kalo area slngor kl elaun byk tuh x nolong r ida! baek pi tnb bachok tu je sbb ape tau... nnti lps LI kalo ko mention ko intern ngn tnb nnti senang dpt keje.. experiance tuh penting

RuZZaiMa said...

tnb...tnb...tnb..
i support u! em!

pah says.. said...

weh tnb ade surat reply ke?

master_red_lion said...

ye... aku rs better g tnb... name establish... kalo sume training kat tnb sama, training program die mmg teratur gile... jeles aku nengok... sng je nk buat repot setebal 100pg... haha...

and, mmg RM450 kat kl dan selangor, better xde elaun dkt umah sendiri... aku yg elaun bagak nih pn xckp kat penang... mwahahahahahaha...

Ruzzaida said...

to jumapx : tu dia.. PM da bagi nasihat.. hehe =p

to muchik : hmmmm.. ok jgak tu..

to ima : tenkiu..huhu..

to kakpah : ade la surat reply

to MRL : ek? ade can la aku nk wat ko jeles nti klo intern kt tnb.. haha

Anonymous said...

so, u have the answer... if u want be the indi girl, u choose KL, if not, u choose near your house,.. it's economy.

kalu ikut pengalaman r,
450 mmg x cukup kat kl,.. tp ia cukup untuk mengajar anda btul2berdikari... perit jgk r nak mengharunginya, de lamo2 ok r,.. rs best plak...

solutionnya, kenal diri sdiri, n tau kemampuan diri setaro mano... bleh r jawapannya... insyaallah dpt keputusan terbaik, buat smaye istiqarah banyak2....