Friday, January 2, 2009

Masa cuti aku..

Assalamualaikum sume..

Kali ni aku nak kongsi pasal benda2 yg aku lakukan mase cuti yang lepas.. Sebulan lebih cuti tu, kadang2 rase bosan gak duk umah coz dah biasa wat aktiviti..huhu..

Aku sampai rumah pada 15/11/08, klo x silap la.. Lupa lak..hehe.. Pastu aku selama seminggu aku duk layan cerita2 kat TV je, berehat la kononnye.. Then, lepas cuti sekolah bermula.. Bermulalah episod yang agak menyeronokkan dalam hidup aku.. Sumenye gara2 uncle aku.. Nak tau kenapa? Keep reading k.. =p

Sehari selepas cuti sekolah tu ( xingat brp hb ), uncle aku yg mengajar kt Ranau tu balik bersama2 tunang dia. Tunang dia pun mengajar kt Sabah gak, Sandakan.. Aku pun dengan excitednya nak ikut atuk aku g jemput mereka berdua kat airport PC, maklumla first time nak jumpa ngn bakal auntie.. Hehe.. Diorg sampai lam lebih krg kul 9pg rsenye.. First time jumpe auntie aku tu, aku sgt suke coz dia baik sgt, cantik n bijak.. Suke..suke.. Hope dia leh jd auntie yg baik..

Then.. 2,3 hari lepas uncle aku tu balik.. Dia ajak ma aku g shopping, nk pilih ape2 yang berkaitan dgn perkahwinan dia laa.. Aku pun ape lagi, dengan cepatnya cakap, " Nak g gak..".hehe.. Suke tul aku dpt g butik pengantin cam aku plak yg nk kawen.. Haha.. Macam2 la yang perlu dibeli.. Tempah hantaran, bunga telur, cenderahati utk tetamu n lain2.. Sambil2 tu, kitorg jln2 la sekitar KB tu.. Lam seminggu lebih gak duk survey2.. Xde plak gambar nk upload..huhu..

Dalam cuti tu jgk, bestfren aku mase secondary school dulu pun kawen. Aku mmg wajibla pegi, bestfren katakan. Majlis tu berlangsung pada 25/11/08, 2hari sebelum uncle aku kawen. Dengan bertemakan warna merah, majlis kawen dilangsungkan.. Tahniah Mawar!!! Semoga berbahagia hingga ke anak cucu.. =]


ni lah Mawarni n suaminya, Hisham..

27/11/08 pun tiba.. Maka 11 buah kereta bergerak menuju ke Tanah Merah di mana auntie Ira menunggu ketibaan suami tercinta. Jauh jgk Tanah Merah tu dari rumah uncle aku tu.. 2jam lebih baru sampai ke rumah auntie Ira tu.. Majlis kawen uncle aku ni tema wane hijau tp dia bawa hantaran wane biru..huhu..Tgk je la gambar kat bawah ni.. 

aku posing dulu ngn  sebahagian hantaran..haha

ketibaan suami tercinta disambut mesra..

uncle Imie n auntie Ira
Majlis sambut menantu diadakan pada 1/12/08.. Majlis ni diadakan biase2 je sekadar untuk berkenal-kenalan.. Aku pun tlg2 gak.. hehe.. 
Aku tlg bagi cenderahati kat tetamu.. huhu..Scroll down..

aku menunggu di pintu..ayu x? haha

pengantin baru..


aku n ima berposing sblm pihak perempuan sampai..hehe
Lepas selesai sume, aku just duduk2 kat rumah je.. Ade gak g round2 ngan ima, ita, tiey n chic.. Mase raya haji pun xde mood nak wat ape2 coz abah aku xcuti. So, kitorg pun bergegas ke rumah atuk aku.. Dekat je ngn umah, lam 10minit klo naik kereta. Kat sana chic masak nasi ayam.. Sedap woo.. Chic n Tiey adalah mak sedara aku yg sengal.. Umur pun xjauh beza... So, kepala pun lebih kurg je ngn aku.. haha..
Then, beberapa hari lepas raya haji.. Adik aku si Kamarul Ashraff tu accident plak.. Dia keluar ngn kawan2 dia mase tu. Tak teruk mane pun cuma luka2 kat tangan, dada.. Pastu wrist dia terkeluar dari tempat yang sepatutnya.. So, bersimen la tangannya.. Kesian adik aku tu xleh keluar ngn kawan2 dia.. Klo x, mmg xlekat kt umah la budak tu..huhu.. Apepun, semoga adik aku tu cepat sembuh..
Itulah yang berlaku semasa aku cuti.. tak melancong ke mana2 pun tapi aku happy leh spend time ngn family di masa cuti.. hehe ;)

12 comments:

RuZZaiMa said...

hehe..
posing kat kamar pengantin tu penting..haha..
makan nasi ayam sedap pun penting jugak..

♥.misz luna.™ said...

comel btul kembar posing

RuZZaiMa said...

wah..yela..
mmg comel..hehe...

Anonymous said...

harap2 awak cuti sekolah akan datang pula...hehe

Ruzzaida said...

to misz luna : hehe..comel ker??

Ruzzaida said...

to ima : dua2 pun penting.. tp lg penting mkn nasi ayam..hoho

Ruzzaida said...

to anonymous : insyaAllah klo ade jodoh.. haha

budak_ORGANIK said...

urm...dok membilang waktu bilalah giliraan kak ida naek pelamin.....esok??bulan depan???thun depan??..sape tauuu....

lis comel said...

amek berkat posing kat bilik pengantin la tu...kui3x ;p

Ruzzaida said...

to budak_organik : bagusnye tlg bilang utk akak.. lmbt lg ni.. tgu 2,3 tahun lg.. insyaAllah smp la kad jemputan.. haha

Ruzzaida said...

to lis comel : haha..mne awk tau ni cik eli..segan sy.. kui3x

RuZZaiMa said...

chic n tiey mmg sengal..
wahaha...